Krypgrundslösningar

Har du koll på krypgrunden?
Vi ringer upp dig!

  En skönare tillvaro med en torr krypgrund

  Mer än varannan villa med krypgrund är i behov av krypgrundsavfuktare. Med en för fuktig krypgrund får man sannolikt problem med mögel, vilket kan leda till mycket besvär med både huset och hälsan. Problemen orsakas av kondens som bildas när varm luft kommer in i den svala grunden.

  Mögel, bakterier och rötsvampar påverkar inomhusmiljön negativt och kan orsaka skador på ditt hus som inte täcks av den traditionella villaförsäkringen. Dessutom kan det orsaka problem med hälsan såsom irriterade luftvägar, huvudvärk, trötthet och hudbesvär.

  Hur ser det ut under ditt golv, är du också i behov av krypgrundsavfuktare? Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation! Vi arbetar främst i Stockholm med dessa frågor.

  Varför drabbas krypgrunder ofta av fuktproblem?

  En modern krypgrund är konstruerad på ett sätt så att det mycket lätt uppstår fuktproblem och behov av krypgrundsavfuktare är stort.

  Fuktproblemen beror oftast på årstidsväxlingar och drabbar främst ouppvärmda utrymmen som krypgrunder, vindar och kallförråd. Där kan fuktnivån periodvis bli så hög att bakterier, mögel och andra mikroorganismer börjar utvecklas. När luftfuktigheten är över 75 % trivs de mycket bra och det är då en bra idé att förebygga med krypgrundsavfuktare.

  Det genomsnittliga årsmedelvärdet för relativa luftfuktigheten (RF) utomhus är ca 80-85 %. Därför är det viktigt att själv hålla koll på fuktnivån så att krypgrunden inte får fuktskador som kan leda till kostsamma renoveringar.

  Säkra grunden med krypgrundsavfuktning

  Det lättaste sättet att undvika fuktproblem i grunden är helt enkelt att hålla den relativa luftfuktigheten så låg att tillväxt av mögel och svampar inte är möjlig. Tre enkla steg är allt som krävs:

  1. Kostnadsfri besiktning

  Vi börjar alltid med en grundlig besiktning, där vi bland annat kontrollerar om det finns kondens eller synliga skador i krypgrunden. Vi tittar också på om det finns material som är särskilt fuktkänsliga. Vi mäter fuktigheten och om den är för hög ger vi dig tips och råd om vilka åtgärder du kan vidta. Ofta kan en krypgrundsavfuktare lösa problemet.

  2. Installation

  Genom att installera en krypgrundsavfuktare, sorptionsavfuktare, trygghetsvakten alternativt varmgrund vald utifrån din krypgrunds förutsättningar, kan den relativa luftfuktigheten i krypgrunden hållas under kontroll.

  3. Underhåll och service

  I vårt serviceavtal ingår en årlig kontroll och kontinuerlig service av avfuktaren. Om det är något fel som uppstår är det bara att ringa oss så hjälper vi dig.

  Kostnadsfritt offertförslag

  Har du frågor om hur vi kan hjälpa dig?
  Skicka ett meddelande så kontaktar vi dig snarast!

  Marknadsansvarig / Kalkylator
  Vi ringer upp dig!