Isolera källargolv

För ett varmt och torrt inomhusklimat
Vi ringer upp dig!

  Fuktsäker betongkonstruktion med golvvärme

  Vill du frigöra mer bostadsyta för till exempel förvaring, tvättstuga eller boende? Det kan du göra genom att isolera ditt källargolv och på så sätt få ett torrare och varmare klimat i din källare.

  Kalla källare som luktar fukt är historia! Numer renoverar man betonggolvet i ett hus med källare på samma sätt som när man bygger platta på mark. När man bygger platta på mark lägger man isoleringen ytterst och betongen innerst. På så sätt fungerar isoleringen även som kapillärbrytande skikt och håller fukten borta. I betongen gjuter man med fördel in värmegolv för att få en värmekälla till sina boytor. Att isolera källargolv med isoleringen ytterst innebär att man förhindrar värmen från att läcka ut i marken under huset.

  När man genomför arbetet med att isolera källargolv kan man även koppla samman golvvärmen med husets vattenburna system via golvvärmerör. Vid golvvärme finns risk för kallras (drag) vid fönstren, och därför kan isolerglas vara nödvändiga.

  Golvvärme har många fördelar, framför allt får man en jämn och behaglig temperatur i rummet. Man får även snabbtorkande golv, vilket är extra fördelaktigt i våtutrymmen såsom badrum och tvättstugor. Dessutom blir dina golv väldigt sköna att gå på och du slipper syliga radiatorer som element. Att isolera källargolv är en investering man sällan ångrar! Läs mer om golvvärme här.

  Vi arbetar främst i Stockholm med att isolera källargolv, kontakta oss för en kostnadsfri konsultation.

  Ventilerade golvkonstruktioner

  Ett annat sätt att isolera källargolv är att lägga på ett ventilerat golvsystem för att slippa fukten. Även med den här metoden skapar man en fuktsäker konstruktion, men värmen i golvet blir begränsad till komfortvärme endast för golvet. Skillnaden är att en ”fuktsäker konstruktion med golvvärme” även har kapacitet att värma upp boytor.

  Konstruktionen bygger på att man monterar en fuktskyddsmatta över betongen och på så vis hindrar fukten från att vandra från den fuktiga betongplattan till övergolvet. Med hjälp av en frånluftsfläkt som blåser in varm och torr inomhusluft under kanalerna i fuktskyddsmattan ventileras fukten ut och den varma torra inomhusluften skapar ett varmare golv som blir behagligare att gå på.

  Kostnadsfritt offertförslag

  Har du frågor om hur vi kan hjälpa dig?
  Skicka ett meddelande så kontaktar vi dig snarast!

  Marknadsansvarig / Kalkylator
  Vi ringer upp dig!