Vattenskador & vattenproblem

Håll koll på vattnet och undvik skador på ditt hem
Vi ringer upp dig!

  Vatten har en sällsynt förmåga att tränga sig in i husgrunder och källare. Genom kapillärkraft och vind kan det till och med rinna uppåt. Förutom att vatten kan ta sig in utifrån så kan vattenskador även uppstå på grund av läckande ledningar och avlopp. Vatten är i många fall en helt ofarlig och neutral vätska, men det kan ställa till med stora och kostsamma skador på ditt hus.

  Vi har stor kunskap och erfarenhet av vattenskador och vattenproblem och blir en trygg leverantör för dig när du får skador på ditt hus orsakade av vatten. Vi arbetar med väl utvecklade metoder och noggrant utvalda maskiner för att klara uppdragen så smidigt som möjligt. Läs mer om våra helhetslösningar inom fukt- & vattenskador här.

  Hur och var vattenskador uppstår

  De vanligaste ställen som vattenskador uppstår i ett hus är i kök, badrum, tvättstugor och källare. Ofta är orsaken ledningar som spruckit, disk – och tvättmaskiner som gått sönder eller avlopp som läckt. Men det kan också orsakas av att ett undertryck gör att vatten kommer upp i källaren från brunnar.

  När du drabbas av vattenskador och vattenproblem kan vi på Svenska Fukt AB hjälpa dig med avfuktning och renovering.

  Förebygga vattenskador

  Det finns saker man kan göra och ha extra koll på för att undvika att drabbas av vattenskador. Här är några tips:

  – Skaffa en vattenfelsbrytare som automatiskt stänger av allt inkommande vatten om en ledning spricker i husets vattensystem. Om du redan har en, kolla av ibland så att den fortfarande fungerar.

  – Det finns vattenlarm som går att installera i exempelvis diskbänksskåp, där många vattenskador i kök uppstår. Vattenlarmet kommer att reagera genom att tjuta om det uppstår ett läckage.

  – Gör en regelbunden kontroll av diskmaskin, tvättmaskin, kyl och frys samt andra vattenanslutna hushållsmaskiner.

  – Frusna vattenledningar som spricker är en vanlig orsak i hus som är sämre isolerade. Undvik att dina ledningar fryser genom att förebygga med värmande kablar till vattenrören, frostvakt eller temperaturlarm.

  Kostnadsfritt offertförslag

  Har du frågor om hur vi kan hjälpa dig?
  Skicka ett meddelande så kontaktar vi dig snarast!

  Marknadsansvarig / Kalkylator
  Vi ringer upp dig!