Vanliga frågor om dränering

Dränering FAQ
Vi ringer upp dig!

  Vad kostar det att dränera?

  Att räkna ut kostnad för dränering kan vara svårt över telefon. För att göra en bra uppskattning på vad det kostar att dränera behöver vi komma ut till er och mäta era förutsättningar. Storleken på ditt hus, husets konstruktion, mark- och jordförhållanden är exempel på saker som påverkar en kostnad för dränering.

  Hur lång tid tar en dränering och när kan jag dränera om huset?

  En villa på 80-120 kvm brukar ta ungefär en vecka att dränera om alla förutsättningar är bra. Markförhållanden, byggnader och växtlighet är faktorer som kan påverka hur lång tid en dränering tar. En dränering kan utföras under hela året.

  Hur länge håller en dränering?

  Ett hus brukar behöva dräneras om efter 25-30 år om den förra dräneringen är utförd på ett bra sätt. Det finns saker som kan göra att man behöver dränera om tidigare än så. Exempelvis vid ombyggnad/tillbyggnad, altanbygge, bygge av förstukvist eller ombyggnad/renovering av källarutrymme. Och självklart bör man dränera om ifall man får problem med fukt i källaren. Läs mer om källarrenovering.

  Varför har jag fukt i källaren?

  Problem med fukt i källaren kan bero på att man är i behov av en dränering. Fuktskador kan uppstå av fler orsaker, men vanligast förutom att dräneringen behöver göras om är att marken lutar mot huset på vissa ställen. Det kan orsaka att regnvattnet inte leds bort från huset genom markens rörsystem. Läs mer om fuktskador.

  Hur påverkas trädgården av en dränering?

  När man dränerar om ett hus behöver man gräva ett 100-150 cm brett schakt runt huset. Detta innebär att altaner och förstukvistar runt huset måste stagas upp, flyttas eller rivas. Större buskar och växter kan vi hjälpa till att flytta tillfälligt med våra grävmaskiner. Gräsmattan är lätt att återställa och platta till efter utfört arbete.

  Vad kan jag förvänta mig för resultat av en dränering?

  Källaren ska efter dränering ha liknande klimat som husets övervåning, och källarlukten ska ha försvunnit. Tidigare fuktfläckar i källaren ska efter en tid ha försvunnit.

  Kostnadsfritt offertförslag

  Har du frågor om hur vi kan hjälpa dig?
  Skicka ett meddelande så kontaktar vi dig snarast!

  Marknadsansvarig / Kalkylator
  Vi ringer upp dig!