Källarrenovering

Ditt hus har större boyta än du tror!
Vi ringer upp dig!

Fukt i källaren är ett vanligt problem

Det är vanligt att man använder sin källare som förråd i stället för boyta för att den är kall, luktar unket och i det stora hela inte är särskilt gästvänlig. Många kan relatera till uttrycket ”det luktar källare” och de flesta förknippar inte den lukten med ett hemtrevligt rum. Den välkända lukten som vi refererar till ”källarlukten” uppstår oftast av fukt i väggar och golv, och är därför ett tecken på du kan vara i behov av en källarrenovering.

Fukt i källaren är ett vanligt problem i svenska hus, men en källarrenovering som dränerar och isolerar din källare kan ge dig en helt ny boyta! Men hur vet man när man är i behov av en källarrenovering? Fukt i källaren är inte alltid så lätt att upptäcka, men den typiska ”källarlukten” är ofta ett tecken på fukt. Titta också efter flagnande färg, bubblor i tapeter, fuktfläckar och vatten som läcker in på golvet.

Orsaker till fukt i källare

Att äldre hus ofta har fuktskadade källare är egentligen inte så konstigt. Fuktbalansen i äldre källare påverkas bland annat av fukt från betonggolv och grundmurar, lokalanvändning, insidans ytbehandling, grundmurens höjd över marknivå och brister i ventilation. Om grundvattennivån runt ditt hus är för hög utsättts din husgrund konstant för vatten och fukt och risken är stor att den tränger igenom.

Men det är inte bara gamla hus som har för mycket fukt i källare och krypgrund, även om du har en mer modern huskonstruktion kan du vara i behov av en källarrenovering. Det beror på hur grunden är konstruerad. Känn efter hur det luktar i din källare och håll koll på färg, tapeter, väggar och golv. Kontakta oss om du tror att du behöver en källarrenovering så ger vi dig en kostnadsfri konsultation.

Åtgärder

För att komma tillrätta med fuktproblem i källaren behövs en källarrenovering. Dränering med dräneringsledning, Isodrän-skiva samt dränerande lager under källargolvet hjälper till att komma tillrätta med fuktproblematiken.

Kostnadsfritt offertförslag

Har du frågor om hur vi kan hjälpa dig?
Skicka ett meddelande så kontaktar vi dig snarast!

tel-mail
Marknadsansvarig / Kalkylator

Robert Fransson
Telefon: 08-798 88 80
robert.fransson@svenskafukt.se

Vi ringer upp dig!