Källarrenovering

Ditt hus har större boyta än du tror!
Vi ringer upp dig!

  Fukt i källare

  – ett vanligt problem

  Fukt i källare är ett vanligt problem. Ofta använder man sin källare som förråd i stället för boyta för att den är kall, luktar unket och i det stora hela inte är särskilt gästvänligt. Många kan relatera till uttrycket ”det luktar källare”, vilket innebär att man kan ha problem med just fukt i källare, och de flesta förknippar inte den lukten med ett hemtrevligt rum. Den välkända lukten som vi refererar till som ”källarlukten” uppstår oftast av fukt i väggar och golv, och är därför ett tecken på du kan vara i behov av en källarrenovering.

  Fukt i källare är som sagt ofta förekommande i svenska hus, men en källarrenovering som dränerar och isolerar din källare kan ge dig en helt ny boyta! Men hur vet man när man är i behov av en källarrenovering? Fukt i källare är inte alltid så lätt att upptäcka, men den typiska ”källarlukten” är ofta ett tecken på fukt. Titta också efter mer uppenbara problem som t ex flagnande färg, bubblor i tapeter, fuktfläckar och vatten som läcker in på golvet.

  Orsaker till fukt i källare

  Att äldre hus ofta har fuktskadade källare är egentligen inte så konstigt. Fuktbalansen i äldre källare påverkas bland annat av fukt från betonggolv och grundmurar, lokalanvändning, insidans ytbehandling, grundmurens höjd över marknivå och brister i ventilationen. Om grundvattennivån runt ditt hus är för hög utsätts din husgrund konstant för vatten och fukt och risken är stor att den tränger igenom.

  Men det är inte bara gamla hus som har för mycket fukt i källare och krypgrund, även om du har en mer modern huskonstruktion kan du vara i behov av en källarrenovering. Det beror på hur grunden är konstruerad. Känn efter hur det luktar i din källare och håll koll på färg, tapeter, väggar och golv. Kontakta oss om du tror att du behöver en källarrenovering så ger vi dig en kostnadsfri konsultation.

  Vilka problem kan finnas med fukt i källare?

  De problem som kan finnas med fukt i källare är t ex hälsorisker vid inandning och skador på byggnadens konstruktion, men också skador på textilier, möbler och elektroniska prylar som förvaras i källaren. Byggnadens värde kan också påverkas negativt av mögel orsakat av fukt i källare.

  Hur åtgärdar man fukt i källare?

  Man åtgärdar fukt i källare genom källarrenovering. Dränering med dräneringsledning, Isodrän-skiva samt dränerande lager under källargolvet hjälper till att komma tillrätta med fuktproblematiken. Även god ventilation och åtgärdande av ev. läckage är viktiga faktorer.

  Kostnadsfritt offertförslag

  Har du frågor om hur vi kan hjälpa dig?
  Skicka ett meddelande så kontaktar vi dig snarast!

  Marknadsansvarig / Kalkylator
  Vi ringer upp dig!