Våra tjänster


Vanliga frågor om dränering

Hur länge håller en dränering?

Med vetskap om vilka material och arbetsmetoder som användes tidigare kan man misstänka att er dränering behöver göras om, om ditt hus är mellan 25-30 år gammalt. Många väljer att göra jobbet i förebyggande syfte.
Det finns dock tillfällen då det är viktigt att se över dräneringen. Bygger ni om eller till huset, bygger ny altan, förstukvist eller vid en ombyggnad/renovering av rum i källaren.

Naturligtvis bör man även dränera om huset om man redan har stora problem med fukt i källaren.

Varför har jag fukt i källaren?

Oftast har dräneringen slutat att fungera men detta innebär dock inte alltid att man märker av fukt i källaren.
De flest fuktskador uppstår i samband med fler felorsaker.
De två allra vanligaste problemen i kombination med stopp i dräneringen är att regnvattnet från stuprören inte leds bort i markens rörsystem och att marken på vissa ställen lutar mot huset.

När går det att dränera om huset?

Man kan dränera om huset när som helst på året.
En villa med storleken 80-120 kvm tar i de flesta ca. en arbetsvecka att dränera om. Beror mest på markförhållanden, växtlighet, byggnader mm.

Vad påverkas runt huset vid en dränering?

När vi gräver upp runt huset för att göra en dränering så grävs ett ca 100-150 cm brett schakt vid husets källarvägg. Altaner och förstukvistar inom detta mått måste då alltså rivas, flyttas eller stagas upp. Med grävmaskinen kan vi hjälpa till att flytta på större buskar och växter. Gräsmattan går lätt att jämna till och så igen.

Vilka förbättringar kan jag förvänta mig efter utförd dränering?

Om man valt att isolera sin källarvåning så ska man uppleva att källarlukten har försvunnit och att källaren ska ha liknande klimat som i husets övervåning. Efter en tid så ska alla tidigare fuktfläckar i källaren försvinna.

Vad kostar en dränering av huset?

Tyvärr är det väldigt svårt att uppskatta ett pris via telefon då vi måste se och mäta just era förutsättningar.
Villors storlek, konstruktion och mark/jordförhållanden varierar kraftigt samt att det finns ett antal olika åtgärder att välja mellan. Därför erbjuder vi utan kostnad att vi kommer hem till er för att undersöka och sedan ge exakt pris.
Oftast varierar priset från 65 000 till 135 000 kronor.

<< Dränering | Upplägg av dräneringsarbetet >>

 

Kontakta oss

Kostnadsfritt offertförslag för mer information ring 08-798 88 80

im2